Telefonisch bereikbaar; ma t/m vrij 8:30-12:00 & 13:00-16:00 uur

Tandartspraktijk Oelp - Hoogh Boulandt

Catharijnesingel 77 – 3511 GN – Utrecht – Tel: (030) – 231 96 25

 

Telefonisch bereikbaar; woensdag t/m vrijdag 9:00-12:00 & 13:00-16:00 uur

Bleken

Witte tanden zijn mooi en waren vroeger een teken van een goede mondhygiëne. Tegenwoordig is het één van de schoonheidsidealen en is het een veel gevraagde behandeling bij de tandarts. Het witter maken van uw tanden is ook mogelijk binnen onze praktijk.

Voor het bleken van uw tanden bestaan er binnen onze praktijk twee methoden.

Bij de eerste methode worden er afdrukken genomen van uw gebit. Deze afdrukken worden vervolgens gebruikt om nauwsluitende bleeklepels te maken. Deze bitjes kunt u thuis vullen met een bleekgel. Deze gel verspreidt zich in de bitjes over uw tanden. Op deze wijze kunt u zelf bepalen waneer u uw tanden wilt bleken.
De gel kent enkele minder agressieve bestanddelen, waardoor de bleekmethode meerdere malen herhaald zal moeten worden. Uzelf kunt bepalen hoe wit u uw tanden wilt maken.

De tweede methode is uitgebreider en wordt begeleid door een speciaal opgeleide assistente / preventiemedewerker. Zij zal nauwkeurig en stapsgewijs in overleg de kleur bepalen en de tanden polijsten. Vervolgens wordt er een gel aangebracht die sneller inwerkt dan de doe-het-zelf versie. Vandaar het toezicht. Met een speciale lamp wordt de gel geactiveerd, die de tanden bleekt. Bij afloop wordt er schoongemaakt en kunt u gelijk een witte glimlach bewonderen. De behandeling duurt ongeveer een uur.

Elke methode heeft zijn voordelen en nadelen.

De voordelen van de doe-het-zelf methode is dat u uw eigen tijd kunt inplannen. U bent eenmalig een bedrag kwijt voor het vervaardigen van de bitjes en kunt naar gelang de relatief goedkopere gel bijkopen.U kunt zelf bepalen welke en hoeveel tanden u gaat bleken. Een nadeel is dat u geen professionele begeleiding heeft die u mogelijk persoonlijk kan adviseren over de methode, uitwerking en consequenties van het gebruik. U bent zelf verantwoordelijk voor het juist uitvoeren van de bleekmethode.

De voordelen van de begeleide methode is dat er een professional de behandeling nauwlettend in de gaten houdt. Zij kan u adviseren of voorlichten over de verschillende consequenties van het bleken. Tevens worden bij het bleken uw tanden ook grondig gepolijst. U loopt de praktijk uit met wittere tanden. Nadelig zijn de hogere kosten. Let wel: De front (bovenste en onderste 8 a 10 tanden) wordt met deze methode gebleekt.

Voor beide methoden geldt dat u tot een paar uur na de behandeling moet afzien van dranken, etenswaren en andere producten waar schadelijke stoffen, zuren en kleurstoffen inzitten die de kleur van de tanden kunnen beïnvloeden. U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan koffie, thee, rode wijn, drop en sigaretten/

Vragen

Naarmate u meer sigaretten, koffie, wijn en dergelijke nuttigt, des te sneller zullen u tanden verkleuren. U moet beseffen dat door de bleekbehandeling uw tanden iets poreuzer zijn geworden en daardoor sneller hun tint zullen verliezen. Dit geldt voor beide methoden.

De ene verzekeraar vergoedt het wel, de ander niet of slechts een deel. Als u het zeker wilt weten, zult u contact moeten opnemen met uw eigen verzekeraar.

Nee, helaas niet. Kronen en vullingen kleuren niet mee. Houdt u hiermee rekening. Als u gaatjes heeft doet u er verstandig aan om deze voor het bleken te laten vullen. Evenzo met het plaatsen van een kroon moet rekening gehouden worden met het bleken.

Ja, uw tanden zijn net bewerkt met een agressieve substantie. Eventuele aanraking met tandvlees of verzwakte plekken kunnen leiden tot irritatie of overgevoeligheid.

U mag na de behandeling minstens 24 uur niet roken, geen thee, koffie en rode wijn drinken. Doet u dit wel dan zullen de kleurstoffen in deze producten de kleur van uw tanden beïnvloeden.

Nee, in de meeste gevallen trekken deze onregelmatigheden binnen een week weg.