Telefonisch bereikbaar; ma t/m vrij 8:30-12:00 & 13:00-16:00 uur

Tandartspraktijk Oelp - Hoogh Boulandt

Catharijnesingel 77 – 3511 GN – Utrecht – Tel: (030) – 231 96 25

 

Telefonisch bereikbaar; woensdag t/m vrijdag 9:00-12:00 & 13:00-16:00 uur

Meest gestelde vragen

Normaal gesproken is het advies om fluoride -noodzakelijk om te voorkomen dat gaatjes in tanden of kiezen ontstaan-te gebruiken via de tandpasta.
Kinderen van 0 en 1 jaar dienen, zodra de eerste tanden zijn doorgebroken, 1x per dag gepoetst te worden met fluoridePEUTERtandpasta.

Kinderen van 2, 3 en 4 jaar dienen 2x per dag met fluoridePEUTERtandpasta gepoetst te worden.

Iedereen van 5 jaar en ouder dient 2x per dag met fluorideVOLWASSSENtandpasta te poetsen.

Extra gebruik van tabletjes of spoeldrank is niet standaard nodig, alleen na specifiek advies van de tandarts.

Een losgeraakte melktand mag nooit teruggeplaatst worden (om de onderliggende blijvende tand niet te beschadigen).

Een uitgeslagen blijvende tand dient zo snel mogelijk teruggeplaatst te worden.

Zoek de tand zo snel mogelijk op.
Pak de tand vast bij de kroon (dat is het deel dat normaal boven het tandvlees zichtbaar is). Kom zo min mogelijk aan de wortel van de tand. Anders is er minder kans dat de tand weer zal hechten in de kaak.
Spoel de tand zonodig even schoon, bij voorkeur in een bakje melk, of anders met speeksel (in de mond van de patiënt). Boen de tand niet met een borsteltje schoon!
Zet de tand voorzichtig terug in de kaak.
Hou vervolgens de tanden op elkaar met een gaasje of papieren zakdoek ertussen.
Ga zo snel mogelijk naar de tandarts (of diens vervanger – dit is echt een spoedgeval!). Deze zal de tand vastzetten.

U kunt telefonisch contact opnemen met een van onze baliemedewerkers (030-2319625) om u te laten informeren over de aanname van nieuwe patienten.

U dient zelf uw vorige tandarts te vragen om uw dossier door te laten sturen. Vergeet niet uw verzekeraar op de hoogte te stellen dat u van tandarts gewisseld bent.

Het is verstandig om iets eerder te komen voor uw eerste consult zodat u de medische gezondheidsvragenlijst kunt invullen. U kunt binnenkort de medische gezondheidsvragenlijst hier downloaden en ingevuld meenemen.

Vanaf 3 jaar, dan zijn alle melkkiezen doorgebroken. Het is raadzaam uw kind vanaf de geboorte mee te nemen om uw kind alvast te laten wennen aan de tandarts.

Wanneer u een witte vulling heeft, kunt u direct eten en drinken. Wanneer u verdoofd bent, dient u er wel op te letten dat u niet op uw wang of tong bijt.

Wij adviseren u ieder half jaar een controle afspraak te maken. Zo kunnen tandvleesaandoeningen, gaatjes en problemen met oude vullingen tijdig worden geconstateerd.

Fotos’s worden gemaakt om een duidelijk beeld van uw tanden en kiezen te verkrijgen, ook tussen de tanden en onder de vullingen. Afhankelijk van het gebit adviseren wij ieder jaar of anderhalf jaar nieuwe foto’s te laten maken.

Vertel uw tandarts wat voor medicatie u gebruikt. Deze kan u vragen contact op te nemen met uw huisarts. Het kan bijvoorbeeld bij het gebruik van bloedverdunners zo zijn dat u enkele dagen voor een behandeling moet stoppen met het innemen van deze bloedverdunners.

In enkele ziekenhuizen kunt u terecht op de afdeling bijzondere tandheelkunde. Helaas horen wij regelmatig dat hier lange wachttijden voor zijn. Voor meer informatie over tandartsangst verwijzen wij u naar de volgende link www.tandarts.nl

Ja, aan elke behandeling gaat een gesprek vooraf, waarin helder wordt uitgelegd en overlegd wat er gaat gebeuren. De tandarts en assistente zullen u op uw gemak proberen te stellen. Daarnaast kan de tv op uw favoriete zender worden gezet.

U krijgt de nota van Infomedics via uw mail of indien u wenst per post.

Gemiddeld zal een Kroon ongeveer € 550 / €600 euro euro kosten (inclusief techniekkosten). Een brug zal ongeveer € 1650 / €1700 euro kosten. Uiteraard is dit een ruwe schatting. Wanneer u inschatting wil van de kosten aangepast aan uw situatie, kunt u aan de tandarts een begroting vragen. Deze is ook handig te gebruiken, wanneer u informeert over de vergoedingen bij uw verzekeringsmaatschappij. Veel voorkomende codes bij kroon- en brugwerk: R24,G10, A10.
Voor meer informatie kijk bij de veelgestelde vragen op: www.allesoverhetgebit.nl.
Voor een inschatting van de techniekkosten, kunt u bij de tandarts informeren en een begroting aanvragen.