Telefonisch bereikbaar; ma t/m vrij 8:30-12:00 & 13:00-16:00 uur

Tandartspraktijk Oelp - Hoogh Boulandt

Catharijnesingel 77 – 3511 GN – Utrecht – Tel: (030) – 231 96 25

 

Telefonisch bereikbaar; woensdag t/m vrijdag 9:00-12:00 & 13:00-16:00 uur

Adviezen

Controle:
Het wordt door de tandartsen aangeraden tweemaal per jaar voor controle te komen. Zo kunnen een eventuele tandvleesaandoening en/of gaatjes tijdig worden geconstateerd.

Verdovingen advies:

Na verdovingen is het mogelijk dat de reactiesnelheid verminderd kan zijn. Daarom raden wij u aan geen voertuigen te besturen en geen apparaten/machines te bedienen. Ook moet u oppassen met eten i.v.m het op de wang/lip bijten.

Zwanger:
Wij willen u verzoeken te melden wanneer u zwanger bent i.v.m röntgen foto’s en verdoving.

Medicatie advies:
Wij raden het u aan door te geven welke medicatie u gebruikt en ook wijzigingen door te geven voordat u behandeld wordt.

Wijzigingen:
Zou u zo vriendelijk willen zijn veranderingen m.b.t uw verzekering en/of persoonsgegevens door te geven.

Röntgenstraling en zwangerschap
Zwangerschap van de patiënt behoeft geen contra-indicatie voor röntgenonderzoek te zijn. De dosis op het onderlichaam en daarmee op het ongeboren kind is niet merkbaar verhoogd bij tandheelkundige opnamen, althans indien alle aanbevelingen voor de apparatuur en de opnametechniek worden toegepast. Indien er een tandheelkundige aanleiding is om een opname te maken, bijvoorbeeld bij een pijnklacht, dan kan die opname worden gemaakt. Om psychologische redenen kan men niet-urgente opnamen uitstellen tot na de bevalling en bij niet te vermijden opnamen een loodschort toepassen.

De patiënt is te allen tijde vrij om een foto te weigeren. Houdt u er wel rekening mee dat het moeilijk is om een exacte diagnose te stellen voor een eventuele behandeling. U kunt zich later dan ook niet beroepen op het te kort schieten van de tandarts.